February 2, 2011

A {green} paradise…

I was flipping through some of my old magazines and this image literally stopped me in my tracks. I had to turn a few pages back to see where this is. To my complete amazement, this beautiful open space is actually a living room. Yup, not a resort lobby or anything like that, but a home that belongs to a family of four in Bali. There's also a five-story thatch-roofed pagoda built for their two daughters, where their bedrooms are. In order to get to the main house, the girls could either walk across a bridge or tiptoe on stepping stones… it's like a page out of a storybook! Too good to be true? Well, here's more… the pagoda was built with sustainability in mind. Made of salvaged teak and grass thatch, it certainly is a good practice to behold by the girls, and to grown-ups for that matter. The staircase (pictured below) in the main house is made of reclaimed wood. Supporting columns for the house are salvaged ironwood electrical poles, recovered and reused by the family when a local utility company upgraded to concrete. Love how they brought the local colors into their home as well – using saris as their shower curtains for example. But you know what makes me really fall in love with this home? The intimacy that it creates, even with the wide and open living spaces, it speaks family time to me, lots of it – and nothing is better than family time…

{ all images scanned from Cookie Dec 07/jan 08, photography by Pieter Estersohn }

Tags: , , , ,

Comments are closed.